6 Onmisbare eigenschappen van goede managers

Goed management is essentieel voor de evolutie van je bedrijfsresultaten. Wat werknemers en werkgevers van een manager verwachten, is de afgelopen jaren enorm veranderd.

Er zijn nu nieuwe managementstijlen nodig en het is belangrijk om je managers te helpen ontwikkelen zodat ze op hun best zijn.

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijke stijlen. Je hebt een harde aanpak, een zachte, een aanpak waarbij er meer losgelaten wordt, etc.

Als een manager in staat is om vertrouwen te creëren bij zijn of haar team, kan het behoud, de productiviteit en de betrokkenheid van dat team toenemen.

Ik heb daarom 6 onmisbare eigenschappen opgelijst om de weg naar professioneel management uit te stippelen.

1. Top managers doen niet aan micromanagement

Succesvolle managers proberen niet over elk detail te heersen. Als je investeert in het succes van je team, loop je misschien in de val door het gevoel te hebben dat je elk detail moet bewaken.

Micromanaging kan het initiatief van werknemers ondermijnen en de motivatie van werknemers schaden. Een goede manager kan dit loslaten.

Zorg ervoor dat ze een verantwoordelijkheidsgevoel hebben en geef hen ook de kans om te groeien in hun kwaliteiten.

2. Top managers bouwen een werkcultuur van wederzijds vertrouwen op

Vertrouwen is een belangrijk element in professioneel leadership. Productieve teams weten namelijk dat fouten slechts mijlpalen zijn op weg naar innovatie. Je moet openstaan voor medewerkers die risicovolle experimenten bedenken.

3. Top managers beschikken over fantastische communicatievaardigheden

Managers die uitstekend kunnen communiceren, zijn goede luisteraars en geven anderen de tijd om te spreken. Ze hebben een duidelijk begrip van de visie van de organisatie en delen deze met hun team op een manier die hen motiveert. Ze houden hun team ook op de hoogte van wat er binnen het bedrijf gebeurt.

4. Top managers helpen de carrières van werknemers te ontwikkelen

Uit een managementonderzoek van Google blijkt dat het identificeren van kansen voor werknemers om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, de kracht en diepgang van een team vergroot. Tegelijkertijd breng je een krachtige boodschap over dat je geeft om het persoonlijke welzijn van je mensen.

5. Top managers kunnen goed omgaan met druk

Eén van de belangrijkste kwaliteiten van een manager is goed om te kunnen gaan met druk. Er zullen dagen zijn waarop je het gevoel hebt dat je een mikpunt bent voor alles en iedereen, en je zult verantwoordelijk worden gehouden voor de prestaties van anderen.

Emotionele stabiliteit is daarom een essentiële eigenschap voor succesvolle managers. Jouw vermogen om voor jezelf te zorgen en werkdruk te weerstaan, zorgt ervoor dat je helder blijft nadenken in tijden van stress.

6. Top managers erkennen en belonen goed werk

Beloningen en erkenning geven aan werknemers is een gouden kans voor managers die vaak over het hoofd wordt gezien. Erkenning van medewerkers verhoogt niet alleen de individuele betrokkenheid van medewerkers, maar het blijkt ook de loyaliteit en productiviteit van het bedrijf te vergroten. Mensen erkennen voor hun goede werk is een buitengewoon krachtige boodschap aan de ontvanger en hun team.

Kennis delen:

Test uw business met deze marketing audit

Kurt Vervloet

Kurt Vervloet is een business coach, blogger en spreker. Sinds 2017 coacht hij bedrijven over de hele wereld, variërend van solo-ondernemers, KMO bedrijven tot uitvoerende managementteams bij grote organisaties. Zijn klanten kiezen ervoor om met hem samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering van het optimaliseren en opschalen van bedrijven. Door geweldige resultaten met zijn klanten te behalen werd hij reeds beloond met verschillende Awards.

Gerelateerde adviezen:

EBITDA berekenen
Uncategorized

EBITDA berekenen – hoe doe je het?

Wat is EBITDA?  Naast EBIT komt het begrip EBITDA vaak voor bij de analyse van bedrijfsresultaten. Dit staat voor “Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and