Executive Coaching ActionCoach

Waarom je een Executive Coach nodig hebt

Waarom heb je een ActionCOACH Executive Coach nodig?

Het doel van Executive Coaching is om jouw leiderschapscapaciteiten en on-the-job prestaties te verbeteren. Executive Coaching helpt jou en je organisatie ook door inhoud, processen en attitudes aan te reiken om iedereen in het bedrijf te helpen om de prestaties te verbeteren en resultaten te behouden.

Als je op zoek bent naar een nieuwe executive positie, of je je bedrijf naar het volgende niveau wil brengen. Of als je verantwoordelijk bent voor het aansturen van anderen in je team om steeds grotere en schijnbaar onbereikbare resultaten te bereiken, dan kan een Executive Coach je begeleiden naar succes. Dit doen we met een winnend plan waarbij we je strategie stroomlijnen en zodat je meer kunt bereiken met minder.

In het huidige snelle, dynamische en steeds veranderende zakelijke klimaat, moeten executives niet alleen het tempo van de van de markt bij houden. Ze moeten ook proactief blijven in het ontwikkelen van hun eigen leiderschapscapaciteiten - evenals de leiderschapsvaardigheden van de mensen in hun team.

Zal dit werken voor mijn team?

JA!

Vanuit een HR perspectief, gebruikt elke ActionCOACH Executive Coach dezelfde bewezen
strategieën en methoden om een teammissie vast te stellen. We zoeken samen naar jouw visie, strategie en regels van betrokkenheid binnen een team.

Een ActionCOACH Executive Coach kan ook één-op-één werken met je team leaders. Bovendien
kunnen individuele leden van je team één-op-één gecoacht worden om beter de teambijeenkomsten te faciliteren of om efficiënter te werken en meer doelen te behalen.

JA, IK WIL GROEIEN MET MIJN TEAM

Wat is het verschil tussen een Executive Coach en een Business Coach?

Executive Coaching heeft enkele overeenkomsten met Business Coaching maar verschilt toch op bepaalde vlakken. Bij ActionCOACH kan je zowel beroep doen op Business Coaching als op Executive Coaching.

  • Beide coachings richten zich op het behalen van resultaten in organisaties.
  • Beide richten zich op het werven en het ontwikkelen van talent, evenals het bouwen van teams en het bereiken buitengewone resultaten.

Echter, de Executive Coaching klant moet zich meer richten op leiderschap en strategische kwesties, terwijl een zakelijke coaching cliënt zich meer richt op het verhogen van de winst en omzet van een bedrijf.

Als een executive of management professional, wordt je belast met zoveel meer dan het runnen van de dagelijkse operaties.

Terwijl jouw bedrijf complex en veelzijdig kan zijn, is het je taak om als leidinggevende je bedrijf te leiden met een visie en een doel.

De uitvoerende coach is de visionair, de leider, die moedige beslissingen neemt en noodzakelijke veranderingen doorvoert.

Dit staat in contrast met de aanpak van een business coach, die meer bezig is met de onmiddellijke toekomst. Een business coach richt zich op het verhogen van uw inkomsten en winsten op korte termijn, terwijl je jouw bedrijf opzet voor levensvatbaarheid op lange termijn.

Beide soorten coaches beschikken over een hoog niveau van zakelijke kennis en een verfijnd zakelijk perspectief, wat kan helpen om elk bedrijf succesvol te maken op de lange termijn.

Wat is het verschil tussen een Executive Coach en een Consultant?

Over het algemeen zal je ontdekken dat consulting een meer diepgaander en langduriger proces is dan coaching. Het is een proces van diagnose van organisatorische problemen, het uitvoeren van analyses, en het oplossen van problemen.

Terwijl Executive Coaches sommige consultant-georiënteerde functies kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van onderzoek om te begrijpen hoe je executive team is gealigneerd, of het beoordelen van je bedrijfsstrategie en leiderschap van je bedrijf.

De Executive Coach verwacht van u dat u uw eigen vragen ontdekt en de antwoorden er op vindt. We gaan samen op zoek naar oplossingen en implementeren nieuwe strategieën.

Een Executive Coach begeleidt een proces dat zowel zeer strategisch als ondernemend van aard is. Het is een proces dat je zal helpen betere beslissingen te nemen over je doelen en de algemene richting van je carrière en je bedrijf.

Ons Executive Coaching programma bevat vier gebieden die die de resultaten bepalen:

  • Leiderschap
  • Team
  • Strategie
  • Actie

Je krijgt de opdracht om te leren hoe je een team moet leiden op een strategische en zeer geregisseerde manier. Je zal je ontwikkelen als leider en ontdekt nieuwe, algemene manieren van denken en handelen.

Deze vaardigheden kunnen worden toegepast op een verscheidenheid van verschillende rollen, gebeurtenissen en situaties. De ontwikkeling van je leervaardigheden omvatten ook nieuwe gewoonten van zelfreflectie om ervoor te zorgen dat leren op hoog niveau (en presteren op hoog niveau) worden voortgezet na afloop van de coaching.

Zorgen voor dat je oplossingen consistent blijven met je visie als een leidinggevende vereist zelfbewustzijn en de bereidheid om je tekortkomingen toe te geven.

Je zal ook een nieuwe denkvaardigheid ontwikkelen. Je leert overvloedig denken en denken als een echte zakelijke leider. Deze vaardigheden zullen je goed van pas komen gedurende je lange en succesvolle carrière.

Waarom een Executive Coach van ActionCOACH?

ActionCOACH is 's werelds nummer één bedrijf op het gebied van Business Coaching en Executive Coaching, met meer dan 1000 kantoren in meer dan 70 landen, opgericht in 1993 door oprichter en CEO Brad Sugars.

ActionCOACH is het leidende bedrijf binnen deze sector. We bieden innovatieve, bewezen en systematische strategieën die carrières en bedrijven opbouwen voor leidinggevenden, professionals - en hun teams.

Wat kan je verwachten?

  • Strategische en tactische probleemoplossing.
  • Leiderschapsontwikkeling en nieuwe algemene manieren van denken en handelen.
  • Leerontwikkeling en -vaardigheden, met inbegrip van nieuwe gewoonten tot zelfreflectie, om ervoor te zorgen dat leren en presteren op hoog niveau na afloop van de coaching wordt voortgezet.

Ja, ik wil groeien!

Boek een GRATIS sessie