Klanten informeren prijsverhoging aankondigen

Als je als bedrijf een prijsverhoging wilt aankondigen aan je klanten, is het belangrijk om hen duidelijk te informeren. Eerlijkheid is hierbij van groot belang. Klanten weten ook dat je niet voor jouw plezier prijsverhogingen aankondigt. Leg hen uit waarom de prijsverhoging nodig is en benadruk vooral welke voordelen ze hierbij hebben, zoals een groter productaanbod of verbeterde diensten. Gebruik hierbij ook de door jouw vastgelegde Unique Selling Propositions.

Gebruik elk gesprek in jouw voordeel

Klant is koning, dat is duidelijk. Neem dan ook de tijd om alle vragen en zorgen van je klanten te bespreken. Een prijsverhoging aankondigen zal er vaak voor zorgen dat veel klanten een gesprek aanvragen. Gebruik dit in jouw voordeel: benadruk hoe goed jouw diensten zijn, neem de tijd voor elke klant en stel eventueel nieuwe diensten voor om de omzet per klant nog extra te verhogen.

Prijsverhoging uitstellen voor bestaande klanten

Communiceer over de verhoging van nieuwe, hogere prijzen die meteen van toepassing zijn voor nieuwe klanten. Voor bestaande klanten kan je dan weer zeggen dat zij een voorkeursbehandeling krijgen en de nieuwe prijzen pas binnen 3 maanden ingaan. Op deze manier krijgen bestaande klanten juist een voorkeursbehandeling.

Maak het bericht persoonlijk

Elke contactpersoon voelt zich graag gerespecteerd en gewaardeerd. Als je een algemeen bericht stuurt naar elke klant zal dit dus slechter overkomen dan wanneer je het bericht personaliseert. Gebruik de bedrijfsnaam en voornaam van de contactpersoon dan ook in het bericht.

Voorbeeld klanten informeren – prijsverhoging aankondigen

“Beste [Voornaam],

We waarderen onze samenwerking en zijn trots op de kwaliteit van onze diensten. Ons doel is altijd geweest om de beste waarde te bieden en daar blijven we uiteraard op gefocust.

Door een aantal factoren, waaronder stijgende bedrijfskosten, vinden we het echter noodzakelijk om een aanpassing aan onze prijsstructuur door te voeren. Deze aanpassing is een noodzakelijke stap om de kwaliteit en het niveau van de dienstverlening die je van ons gewend bent, te kunnen blijven garanderen.

We begrijpen dat een prijsverhoging nooit prettig nieuws is. Daarom hebben we een aanpak gekozen die zoveel mogelijk rekening houdt met onze trouwe klanten zoals  [Bedrijfsnaam klant]. Terwijl de nieuwe prijzen onmiddellijk van toepassing zullen zijn op nieuwe klanten, zullen ze pas over drie maanden voor jullie ingaan.

We hopen dat je begrijpt dat deze prijsverhoging ons in staat stelt om verder te investeren in onze diensten, om nog beter aan je behoeften te voldoen. Ook in de toekomst willen we je blijven verrassen met verbeteringen in ons productaanbod en diensten.

We waarderen jouw mening enorm. Als je vragen of zorgen hebt, of als je wilt praten over hoe we je verder kunnen helpen om het meeste uit onze producten en diensten te halen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Kurt“

Kennis delen:

Test uw business met deze marketing audit

Kurt Vervloet

Kurt Vervloet is een business coach, blogger en spreker. Sinds 2017 coacht hij bedrijven over de hele wereld, variërend van solo-ondernemers, KMO bedrijven tot uitvoerende managementteams bij grote organisaties. Zijn klanten kiezen ervoor om met hem samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering van het optimaliseren en opschalen van bedrijven. Door geweldige resultaten met zijn klanten te behalen werd hij reeds beloond met verschillende Awards.

Gerelateerde adviezen:

Smart doelen voorbeelden
Personeel

SMART doelen voorbeelden

Het belang van het stellen van SMART-doelen, een cruciale component voor het behalen van zakelijk succes, kan niet genoeg benadrukt worden. Deze doelen zorgen voor

Klanten

Top 5 marketingboeken

Als ondernemer is het bijblijven met de nieuwste marketingstrategieën en inzichten cruciaal om je bedrijf te laten groeien en bloeien. Maar met de overvloed aan