Hoe personeel aanwerven?

Als je een succesvol bedrijf wil opbouwen, is het ook essentieel om een betrokken en geëngageerd team te hebben. Een gemotiveerd en gepassioneerd team zal efficiënter werken, zorgen voor betere resultaten en dus ook zorgen voor tevreden klanten. Hieronder omschrijven we enkele manieren om personeel aan te werven.

Hoe personeel aanwerven in Vlaanderen?

Gebruik van job boards

Het grootste jobboard kan je gratis raadplegen: dat van de VDAB. Hier kan je jouw vacature gratis publiceren. Probeer in de vacaturetekst alvast het enthousiasme, de pluspunten en de kernwaarden van jouw onderneming naar voren te brengen

LinkedIn

LinkedIn is ook populair als jobboard, maar wist je dat je op LinkedIn ook gewoon kan zoeken naar mensen met een bepaalde functietitel? Je kan hen simpelweg toevoegen en een bericht sturen. Pas op: momenteel staat hier wel een limiet op. Met de gratis versie van LinkedIn kan je elke week maar een 100-tal personen uitnodigen om te connecteren.

Netwerken

Ga naar events en praat met gelijkgestemde zielen – zij kunnen jouw onderneming ook naar een hoger niveau tillen! Heb je al een uitgebreid netwerk? Contacteer hen met de vraag of zij iemand kennen voor de functie. Een vacaturetekst kan je ook altijd via jouw LinkedIn of Facebook posten.

Werving- en selectiebureaus

Gaat het om een moeilijk te vinden profiel? Misschien is het wel interessant om eens contact op te nemen met een werving- en selectiebureau met specialisatie in jouw niche. Probeer hierbij te onderhandelen en de wervingsfee te betalen over verschillende maanden: als het personeel dan uiteindelijk niet geschikt is en na een paar maanden weer weggaat, moet je uiteindelijk veel minder betalen.

Veel werving- en selectiebureaus zijn ook actief als uitzendbureau. Op deze manier kan je ook een werknemer testen of deze uiteindelijk voldoet aan jouw verwachtingen.

Stagiairs overtuigen

Hoe vaak hoor je wel niet dat een student-stagiair uiteindelijk op zijn stageplek gaat werken? Misschien is dit ook wel een goed idee voor jouw onderneming. Het gaat hier om een win-win situatie: de stagiair leert bij en leert ook jouw onderneming kennen, en jij weet wat voor vlees je in de kuip hebt.

Zoals je kan zien, zijn er verschillende mogelijkheden om geschikt personeel aan te werven. Het kan een uitdagend proces zijn, maar het is cruciaal voor de groei van jouw bedrijf.

Kennis delen:

Test uw business met deze marketing audit

Kurt Vervloet

Kurt Vervloet is een business coach, blogger en spreker. Sinds 2017 coacht hij bedrijven over de hele wereld, variërend van solo-ondernemers, KMO bedrijven tot uitvoerende managementteams bij grote organisaties. Zijn klanten kiezen ervoor om met hem samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering van het optimaliseren en opschalen van bedrijven. Door geweldige resultaten met zijn klanten te behalen werd hij reeds beloond met verschillende Awards.

Gerelateerde adviezen:

EBITDA berekenen
Uncategorized

EBITDA berekenen – hoe doe je het?

Wat is EBITDA?  Naast EBIT komt het begrip EBITDA vaak voor bij de analyse van bedrijfsresultaten. Dit staat voor “Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and