Financieel plan voorbeeld Excel

Het is cruciaal voor elke onderneming om een goed uitgedacht financieel plan te hebben. Jouw onderneming zal simpelweg niet slagen als er geen geld en een duidelijke omzetprognose is. Op basis van vaste en variabele kosten kan je namelijk gaan berekenen hoeveel omzet je moet draaien om break-even te draaien. Zo weet je op voorhand hoeveel omzet je maandelijks moet draaien om uit de kosten te geraken. Ons financieel plan Excel voorbeeld zal je hierbij helpen.

Download ons financieel plan voorbeeld

Je kan via bovenstaande Google Drive link een Google Sheet raadplegen van ons financieel plan voorbeeld. Je kan dit ook kopiëren naar jouw eigen Google Drive, delen met anderen of downloaden als Excel.

Download fincancieel plan voorbeeld excel

Waarom is het belangrijk om een financieel plan te hebben?

Een financieel plan zorgt ervoor dat je nadenkt over jouw kosten, product en diensten. Op basis hiervan kan je ook jouw vraagprijs aanpassen om toch break-even te draaien. Bij de start van een vennootschap of om leningen te krijgen is het vaak ook verplicht om een financieel plan voor te leggen.

Waarom is break-even draaien een must?

Het break-even punt is het punt waarop de totale opbrengsten gelijk zijn aan de totale kosten. Met andere woorden, het is het punt waarop je geen winst of verlies maakt. Het berekenen van het break-even punt is belangrijk om te bepalen wanneer een onderneming winstgevend zal worden. In uw financieel plan helpt deze berekening jou om realistische doelen te stellen en strategieën te ontwikkelen om die doelen te bereiken.

Wat staat er in een financieel plan?

Een financieel plan is opgedeeld in volgende aspecten:

  • Investeringen

In een financieel plan ga je de geplande investeringen voor de eerste 2 jaren invullen. Het gaat hier om oprichtingskosten (bv. notariskosten, registratierechten), immateriële vaste activa (bv. merknaam registreren, franchiseaansluiting), materiële vaste activa (bv. bedrijfswagen), financiële vaste activa (bv. telefoon, huur kantoor, elektriciteit) en vlottende activa (bv. klantenvorderingen).

  • Financiering

Onder het hoofdstuk financiering geef je jouw eigen inbreng in. Kom je er niet met jouw eigen inbreng? Dan kan je ook een lening aangaan en dit hieronder vermelden.

  • Omzetprognose

Bij de omzetprognose voorspel je hoeveel omzet je gaat maken per product of dienst die je aanbiedt. Probeer hierbij uit te gaan van een normaal jaar.

  • Break-even omzet

Na alle vorige stappen hebben we een zicht op de verwachte omzet en alle kosten die nodig zijn voor jouw onderneming. Onze excel berekent nu simpel hoeveel omzet je in werkelijkheid nodig hebt om break-even te draaien.

Hoe werkt ons excel voorbeeld?

Je kan ons ‘financieel plan excel voorbeeld’ hier met een simpele klik downloaden en starten met invullen.

Als je hulp of advies wenst bij het invullen, kan je mij steeds vrijblijvend contacteren.

Hallo, ik ben Kurt Vervloet, Ondernemers Coach, Executive Coach, Key Note spreker en ervaren klankbord.

Sinds 2017 werk ik samen met bedrijven over de hele wereld, zowel KMO bedrijven als managementteams bij grotere organisaties. Mijn klanten kiezen ervoor om samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering, die resultaten garandeert. Door de successen van mijn klanten, werd ik reeds beloond met verschillende Internationale Awards.

Als je ook interesse hebt om te onderzoeken wat het voor jou en jouw organisatie kan betekenen om samen te werken met een ervaren coach, kan je hier een kennismakingsgesprek inplannen https://calendly.com/kurtvervloet. Tot snel.

Kennis delen:

Test uw business met deze marketing audit

Kurt Vervloet

Kurt Vervloet is een business coach, blogger en spreker. Sinds 2017 coacht hij bedrijven over de hele wereld, variërend van solo-ondernemers, KMO bedrijven tot uitvoerende managementteams bij grote organisaties. Zijn klanten kiezen ervoor om met hem samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering van het optimaliseren en opschalen van bedrijven. Door geweldige resultaten met zijn klanten te behalen werd hij reeds beloond met verschillende Awards.

Gerelateerde adviezen:

Smart doelen voorbeelden
Personeel

SMART doelen voorbeelden

Het belang van het stellen van SMART-doelen, een cruciale component voor het behalen van zakelijk succes, kan niet genoeg benadrukt worden. Deze doelen zorgen voor

Klanten

Top 5 marketingboeken

Als ondernemer is het bijblijven met de nieuwste marketingstrategieën en inzichten cruciaal om je bedrijf te laten groeien en bloeien. Maar met de overvloed aan