Top 5 podcasts voor ondernemers

Als ervaren business coach ontvang ik vaak de vraag: “welke podcasts voor ondernemers kan je aanraden?”. We hebben het voordeel dat er heel veel informatie beschikbaar is momenteel. Je hebt podcasts voor startups, algemene podcasts over de zakenwereld, inspirerende podcasts met verhalen van en voor ondernemers, meer specifieke podcasts over bv. baanbrekende businessmodellen, enzovoort. 

Iedereen kent de Tim Ferriss show, een leuke podcast voor jonge ondernemers. Maar wat zijn nu de must-listen podcasts? Hieronder kan je een lijst terugvinden van mijn favoriete podcasts voor zowel startende ondernemers als voor ervaren ondernemers.

“Business Growth Mindset Podcast”

Deze podcast voorziet van waardevolle inzichten en strategieën voor het ontwikkelen van een groeigerichte mindset, wat essentieel is voor het succesvol laten groeien van hun bedrijf. De podcast biedt praktische en inspirerende verhalen en interviews met succesvolle ondernemers en experts die waardevolle lessen delen over het overwinnen van uitdagingen, het identificeren van kansen en het stimuleren van zakelijke groei.

“Jim Rohn Talks” 

Jim Rohn is een inspirerende en invloedrijke spreker en auteur op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. In zijn talks deelt hij waardevolle inzichten, strategieën en principes die ondernemers kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun ondernemersvaardigheden en het bereiken van hun doelen.

“The Cardone Zone”

De podcast “The Cardone Zone” beluisteren is interessant omdat het ondernemers toegang geeft tot de krachtige en gedurfde zakelijke inzichten van Grant Cardone, een succesvolle ondernemer en vastgoedinvesteerder. De podcast biedt waardevolle strategieën, motivatie en advies om ondernemers te helpen groeien en succes te behalen in hun zakelijke activiteiten.

“Inspiration Speeches by Billionaires”

Deze podcast biedt de kans om te leren van de wijsheid en ervaringen van succesvolle miljardairs, waardoor ze geïnspireerd kunnen worden en waardevolle inzichten kunnen opdoen voor hun eigen ondernemersreis. Deze podcast biedt inspirerende toespraken en verhalen die ondernemers kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun visie, motivatie en zakelijke strategieën. Uit elke aflevering kan je verschillende lessen

“Belgische ondernemers podcast”

Deze podcast biedt ervaringen en inzichten van succesvolle ondernemers in België, waardoor ze relevante kennis en inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen zakelijke activiteiten in de Belgische context. Deze podcast biedt waardevolle verhalen en praktische tips die specifiek gericht zijn op de uitdagingen en kansen waarmee ondernemers in België te maken hebben.

Wanneer luister je het best?

Ik geef altijd het advies om enkele afleveringen te beluisteren alvorens te beslissen of de podcast iets voor jou is. Het is ook goed om van het beluisteren van podcasts een vaste routine te maken: zo kan je bijvoorbeeld elke dag op weg naar huis een aflevering opzetten. Sommige ondernemers zetten ook steevast dezelfde podcast over ondernemerschap op alvorens een sales gesprek in te gaan: je kan podcasts dus ook gebruiken als een tool om jezelf naar een hoger niveau te tillen. 

Kennis delen:

Test uw business met deze marketing audit

Kurt Vervloet

Kurt Vervloet is een business coach, blogger en spreker. Sinds 2017 coacht hij bedrijven over de hele wereld, variërend van solo-ondernemers, KMO bedrijven tot uitvoerende managementteams bij grote organisaties. Zijn klanten kiezen ervoor om met hem samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering van het optimaliseren en opschalen van bedrijven. Door geweldige resultaten met zijn klanten te behalen werd hij reeds beloond met verschillende Awards.

Gerelateerde adviezen:

Smart doelen voorbeelden
Personeel

SMART doelen voorbeelden

Het belang van het stellen van SMART-doelen, een cruciale component voor het behalen van zakelijk succes, kan niet genoeg benadrukt worden. Deze doelen zorgen voor