De 5 manieren: een formule voor exponentiële groei

Een formule voor exponentiële groei

Ondernemen kan je leren! Bij ActionCOACH laten we je kennis maken met de belangrijkste formule voor ondernemerschap. Wij werken met “De 5 Manieren”-formule om de winst in jouw bedrijf exponentieel te vermenigvuldigen.

5 Manieren

ActionCOACH laat zien dat er slechts vijf onderdelen zijn die een bedrijf exponentieel kunnen laten groeien: 

  • Leads 
  • Conversieratio 
  • Herhaalaankopen 
  • Gemiddelde ordergrootte
  • Marges

Leads (1)
Leads vermenigvuldigd met conversie staat gelijk aan het aantal klanten. Wie of wat zijn jouw leads? Dat zijn potentiële klanten, diegenen die contact met jou gezocht hebben. 

Conversie (2)
Conversie is het percentage van de leads waar jij klanten van maakt. Dat zijn degenen die daadwerkelijk van jou hebben gekocht.  

Herhaalaankopen (3) & Gemiddelde Ordergrootte (4)
Wanneer je vervolgens het aantal klanten vermenigvuldigt met het aantal transacties – dat zijn de herhaalaankopen –  en het gemiddelde bedrag per order of verkoop, geeft dat je jouw totale verkopen, de totale omzet. 

Marge (5)
Als je jouw totale omzet vermenigvuldigt met de marges die je hanteert kom je uit bij jouw totale winst. 

Hoe zit het dan met Klanten, Winst en Omzet?
Mensen vragen meestal naar klanten, omzet en winst. Maar hierboven noemen wij ze niet en ze staan op de afbeelding hieronder in het rood. Waarom? Ze zijn het MINST belangrijk! 

Het zijn juist de resultaten van de andere vijf kerngetallen. De belangrijkste factoren waar je aan kunt werken zijn het aantal leads, je conversiepercentage, jouw herhaalaankopen of aantal transacties, je gemiddelde ordergrootte en jouw marges.

Laten we een paar getallen invoeren ter verduidelijking (of bekijk de video helemaal onderaan deze pagina voor de rekensom): 

Stel dat je in jouw bedrijf jaar 4000 leads had vorig jaar en je hebt aan één van de vier verkocht, ofwel aan 25%. Dan betekent dat dat je 1000 klanten had in jouw bedrijf. Stel nu dat ze gemiddeld tweemaal per jaar terugkwamen om iets bij je te kopen.

Sommige kwamen 100 keer, sommige één keer en sommige nooit meer, maar het gemiddelde was twee keer. Dat vermenigvuldigen we met het gemiddelde verkoopbedrag. Laten we voor dit voorbeeld €100 aanhouden als het gemiddelde verkoopbedrag.

Als je deze som maakt geeft dit €200.000 aan omzet in dit MKB-bedrijf – 1000 (klanten)  x  2  (herhaalaankopen) x €100 (gemiddelde uitgave) is €200.000 aan omzet. Als we dan bijvoorbeeld een winstmarge aanhouden van 25% neem je €50.000 winst mee naar huis.  

Nu gaan we aan de slag met de vijf factoren. We gaan niet proberen ze te verdubbelen en we gaan ook geen hocus pocus doen. We gaan ze ieder geval met 10% verbeteren en vervolgens met 30%. Zie je de cijfers op de afbeelding hieronder? Die stijgen enorm. 

ActionCoachFormuleExponentieleGroei

Nu kan het voor jou zo zijn dat je 10% vergroot in het ene gebied en op een ander gebied 20% of 30% of zelfs meer… Echte resultaten voor de groei van jouw bedrijf bereik je door te werken aan deze ‘5 manieren’.  

Laat ons je helpen de 5 Manieren voor jouw bedrijf te laten werken en jouw winst te laten groeien! Neem contact met ons op. 

Kennis delen:

Test uw business met deze marketing audit

Kurt Vervloet

Kurt Vervloet is een business coach, blogger en spreker. Sinds 2017 coacht hij bedrijven over de hele wereld, variërend van solo-ondernemers, KMO bedrijven tot uitvoerende managementteams bij grote organisaties. Zijn klanten kiezen ervoor om met hem samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering van het optimaliseren en opschalen van bedrijven. Door geweldige resultaten met zijn klanten te behalen werd hij reeds beloond met verschillende Awards.

Gerelateerde adviezen:

Smart doelen voorbeelden
Personeel

SMART doelen voorbeelden

Het belang van het stellen van SMART-doelen, een cruciale component voor het behalen van zakelijk succes, kan niet genoeg benadrukt worden. Deze doelen zorgen voor