7 Tips voor zakelijk succes

Divider

Hier volgen zeven super tips voor ondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen halen!

1. Marketing

Onthoud: Consistente marketing is de sleutel tot groei en succes van je onderneming. Marketing moet een investering zijn en niet alleen een uitgave. Ga na welke strategieën leads opleveren, voer een systeem van ‘testen & meten’ in voor al je marketingcampagnes en zorg er altijd voor dat elke nieuwe klant meer brutowinst oplevert dan de uitgegeven marketingkosten.

2. Ken je cijfers

Je hoeft geen boekhouder te zijn om een bedrijf te hebben of te leiden, maar het is absoluut nodig dat je de belangrijke cijfers in je bedrijf begrijpt en bijhoudt.

3. Time management

Zorg ervoor dat je je tijd zo efficiënt mogelijk gebruikt. Als ondernemer moet je je concentreren op de taken die een hoge meerwaarde hebben en de taken met een minder hoge meerwaarde aan je teamleden overdragen. Overweeg het gebruik van een standaardagenda om er zeker van te zijn dat je voldoende tijd besteedt aan werken “aan” de zaak, naast werken “in” de zaak.

4. Persoonlijke ontwikkeling

Je kunt je bedrijf niet laten groeien en verbeteren als je zelf niet groeit en verbetert. Maak van persoonlijke ontwikkeling een prioriteit en maak tijd vrij om zakelijke boeken te lezen, deel te nemen aan webinars en/of online cursussen. Vergeet niet je medewerkers aan te moedigen om ook nieuwe vaardigheden te leren.

5. Leer leiding te geven

Er bestaan geen slechte medewerkers, alleen slechte leiders. Leer een groot leider te zijn en je zult de mensen aantrekken die je in je bedrijf verdient.

6. Uitzinnige Fans

Concentreer je erop om van je klanten Uitzinnige Fans te maken. Uitzinnige Fans zijn klanten die hun uiterste best doen om je aan te bevelen, en je zo een geweldige stroom nieuwe leads te bezorgen dankzij hun gepassioneerde verkoopkracht die je niets kost.

7. Geld-en-tijd-vrijheid

Ondernemerschap moet je vrijheid geven in termen van geld én tijd. Is dat niet het geval, dan doe je iets verkeerd en moet je belangrijke gebieden binnen je bedrijf opnieuw evalueren om na te gaan welke aanpassingen nodig zijn.

Wees voorbereid, blijf positief, en plan bewust om te zorgen dat de laatste helft van 2021 gevuld is met succesvolle zakelijke kansen!

Werken met een professionele en gecertificeerde ActionCOACH kan je helpen een stevige bedrijfscultuur en -omgeving te ontwikkelen om een krachtige onderneming op te bouwen en te behouden!

Kennis delen:

Kurt Vervloet

Kurt Vervloet is een businesscoach, blogger en spreker. Sinds 2017 coacht hij bedrijven over de hele wereld, variërend van solo-ondernemers, KMO bedrijven tot uitvoerende managementteams bij grote organisaties. Zijn klanten kiezen ervoor om met hem samen te werken vanwege mijn bewezen, no-nonsense benadering van het optimaliseren en opschalen van bedrijven. Door geweldige resultaten met zijn klanten te behalen werd hij reeds beloond met verschillende Awards.

Gerelateerde adviezen:

Hoe organiseer ik een teammeeting?
Business Coaching

Hoe organiseer ik een goed Teamoverleg?

Level 10 Meeting: De Game-Changer voor Effectief Teamoverleg Heb je ooit gehoord van een Level 10 Meeting? Als je er nog niet mee vertrouwd bent,

Business Coaching

De Kracht van Structuur in je Onderneming.

In de dynamische wereld van vandaag is structuur vaak het geheime ingrediënt achter succesvolle bedrijven en productieve individuen. Of u nu een ondernemer bent die