DE 5 W'S VAN EEN BUSINESS COACH:
WIE, WAT, WAAR, WANNEER, WAAROM?

01 / 06 / 2021

Voor een ondernemer komt er veel kijken bij het dagelijks runnen van een bedrijf. Of je nu een starter bent die alles voor de eerste keer moet doen, of een oude rot in het vak met jaren ervaring.

Ben je op het punt beland dat je door de bomen het bos niet meer ziet met jouw onderneming? Dan is een ondernemingscoach net wat jij nodig hebt.

Weet je niet waar te beginnen, zijn er zaken die je bij wilt leren of heb jij graag een helpende hand om je doelen te bereiken? Ook dan is een business coach voor jou de oplossing.

Maar wat is een business coach nu precies? Waarmee kan die je verder helpen? En hoe kies je de business coaching die het beste bij jou past en het meeste aansluit bij jouw noden en behoeften?

Al deze vragen beantwoorden we in dit artikel. Zodat jij na het lezen ervan goed geïnformeerd bent om de juiste keuze te maken en je klaar voelt om de stap te zetten naar het inschakelen van een business coach. 

Wat is een business coach

Een business coach:

 • begeleidt ondernemers op weg naar een groeiend en bloeiend bedrijf;
 • daagt bedrijfsleiders uit om zélf hun bedrijf te verbeteren;
 • leert hen zelf antwoorden vinden op hun vragen;
 • laat oplossingen bedenken door de klant;
 • richt zijn ogen op de langetermijndoelen.

Niet te verwarren met een consultant. Die werkt meestal aan een specifiek project ter verbetering van bedrijfsprocessen. En concentreert zich op kortetermijnoplossingen.

Ook niet te verwarren met een lifecoach of een personal coach, die eerder therapeutisch werkt.

Een executive coach focust op jouw persoonlijke ontwikkeling als ondernemer, en niet zozeer op de marketing sales en strategie van je onderneming. Samen onderzoeken jullie welke stijl van leidinggeven het beste bij je past of welke communicatiestijl het meest gunstige effect heeft op je medewerkers. Beperkende gedachten worden omgezet naar krachtige ideeën en vertrouwen in jezelf als persoon en als ondernemer.

Een business coach biedt als groeistrateeg een allesomvattend pakket:

 • enerzijds meedenken over de bedrijfsstrategie, groeimogelijkheden en verbeterprocessen;
 • anderzijds handvaten aanreiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei.

Business coaching analyseert kansen en obstakels bij zowel de onderneming als de ondernemer. Een allesomvattende aanpak dus die jouw bedrijf grondig onder de loep neemt. Een business coach fungeert als strateeg én inspirator en leert je kijken door een nieuwe bril. Zo maak jij uiteindelijk zelf doordachte, toekomstgerichte keuzes waarop je volledig vertrouwt.

Voorbeelden van thema’s waarin een business coach ondersteunt:

 • marketing & sales
 • personeelsbeleid
 • winstgevendheid
 • productiviteit
 • communicatie
 • work-lifebalans
 • groei
KurtVervloet_Event_GrowthClub

Signalen dat je een business coach nodig hebt

Doe de test en check hoe goed het gaat met jouw onderneming: antwoord je ‘ja’ op een of meerdere van onderstaande vragen? Dan is het tijd om de hulp van een business coach in te schakelen.

 • Genereert jouw bedrijf minder geld dan je zou willen?
 • Heb je moeite met het werven, behouden en ontwikkelen van het talent dat nodig is om een geweldig bedrijf op te bouwen?
 • Ben je op zoek naar snelle en effectieve verbeteringen in jouw bedrijf?
 • Werk je meer dan je zou willen?
 • Leveren jouw marketing- en verkoopcampagnes minder op dan je zou willen?

Wil jij een succesvol bedrijf uitbouwen en behouden?

Dan is belangrijk om blijvend in te zetten op een maximale groeimarge en blijvend op zoek te gaan manieren om meer omzet te genereren. Dit kan je niet alleen. Maak gebruik van de kennis en ervaring van een business coach die al de capaciteiten van jouw onderneming grondig exploreert én ten volle exploiteert.

Als externe specialist analyseert een ondernemingscoach met een objectieve en neutrale blik jouw bedrijf vanbinnen en vanbuiten. Jij doet nieuwe inzichten, kennis en ervaring op en kijkt met een frisse, verhelderend blik naar je eigen zaak.

Veel ondernemers staan wantrouwig tegenover extern advies, maar elke succesvolle ondernemer maakt gebruik van hulpbronnen. Je laten ondersteunen en begeleiden in je acties is geen teken van zwakte. Integendeel, je omringen met de juiste raadgevers is een van de sterkste succesfactoren. Denk als voorbeeld aan de vergelijking met de topsportwereld, daar geldt exact hetzelfde principe: topatleten staan nergens zonder topcoaches. Wil jij het even ver brengen met jouw bedrijf als een topsporter? Verwelkom dan zeker een business coach in jouw ondernemerswereld.

Veel ondernemers zijn niet of onvoldoende vertrouwd met het concept ‘business coaching’, waardoor het een nog te vaak onbenutte hulpbron is. Toch kent de coachingindustrie een gestage groei. Bedrijfseigenaars zijn immers op zoek naar alternatieve hulpbronnen, omdat banken of consultants niet de geschikte partner zijn voor hun specifieke hulpvragen. Een ondernemingscoach vervult die unieke behoefte met een globale aanpak, betrekt het team en helpt ondernemers om langetermijndoelen te bereiken. 

Met een business coach aan jouw zijde transformeer jij van een individu vol vragen naar een zelfredzame ondernemer.

Hoe een business coach het verschil kan maken voor jouw bedrijf

Heb jij soms het gevoel dat je meer in je bedrijf werkt i.p.v. aan je bedrijf? Dat je reactief i.p.v. proactief reageert op werksituaties en moeite hebt met prioriteiten stellen?

Een business coach is jouw ideale sparring partner.

Boek winst en succes door te investeren in business coaching en vertrouw erop dat een goede business coach jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt. Business coaching is de best renderende investering die elke bedrijfseigenaar zichzelf cadeau kan doen.

Ken jij de ‘essentiële 3 A’s’ van het bedrijfsleven al?

 • Accountant
 • Advocaat
 • ActionCOACH

Je bedrijf profiteert er het meeste van als je toegang hebt tot alle drie. Dan stijgen de slaagkansen van je bedrijf aanzienlijk. Elk hebben ze hun eigen expertise en specialisatie, met als belangrijk verschil dat een ActionCOACH met bedrijfseigenaren samenwerkt rond elk aspect van de bedrijfsvoering.

De wereld verandert steeds sneller en is onvoorspelbaar geworden. Het wordt steeds moeilijker om zowel de veranderingen in jouw branche, als de innovaties in verkoop-, marketing- en managementstrategieën bij te houden. Een business coach is een essentieel hulpmiddel en kan je écht verder helpen om je in de goede richting te leiden en jouw bedrijf vooruit te helpen.

Business coaching helpt je op weg naar succes.

Zonder de hulp van een business coach kun je overleven, maar nooit écht excelleren.

Hoe kies je de juiste business coach?

Heb jij graag een gouden tip?

Laat je niet misleiden door valse, onbewezen verkooppraatjes als ‘… % meer winst op … tijd’ of ‘wij verdubbelen gegarandeerd jouw winst’. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook.

Heb jij je hierdoor al eens laten verleiden? Geen paniek, de eerste keer is altijd moeilijk, het klinkt ook erg aanlokkelijk natuurlijk. Maar laat je ook niet afschrikken en scheer niet alle business coaches over één kam.

Kies er een die realistische verwachtingen schept en geen loze beloften doet. Ga resoluut voor kwaliteit, expertise en authenticiteit! Durf gerust ook vragen naar de specifieke kennis en ervaring. Bij twijfel is het altijd nuttig om oprechte klantgetuigenissen te raadplegen.

Breng in kaart waar jouw onderneming nood aan heeft en ook wat jij nodig hebt als ondernemer. Op basis daarvan kan je al een eerste selectie maken tussen een eerder algemene business coach of een business coach gespecialiseerd in bepaalde topics, en zie je makkelijker door de bomen het bos in het grote aanbod aan business coaching.

 • Vind jij het belangrijk dat een business coach zijn professionaliteit aantoont met diploma’s en certificaten, of hecht jij meer belang aan de ‘klik’ die er moet zijn?
 • Primeert kennis op ervaring of omgekeerd?
 • Verkies je 1-op-1 gesprekken of werk je liever in groep met andere ondernemers?
 • Hou je meer van online communiceren of eerder van face-to-face ontmoetingen in het echte leven?
 • Ben je op zoek naar een ‘quick fix’ (spoiler: dit bestaat niet!) en denk je vanuit je huidige budget of zoek je kwaliteit en denk je vanuit investeren op lange termijn?

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen om het selectieproces te vergemakkelijken, de juiste keuze te maken en uiteindelijk de perfecte match te vinden.

Een goede business coach vinden kost je op korte termijn misschien tijd en geld, maar bespaart je op lange termijn veel meer tijd en geld!

17 weken garantie Kurt Vervloet

De garantie die ActionCOACH biedt (17 weken / 7 punten garantie), is gefundeerd op een bewezen en effectieve methode. Onze coachingprogramma’s zijn wereldwijd getest en beproefd. We hebben het keer op keer zien werken en we weten dat het kan. Je hebt letterlijk niets te verliezen en alles te winnen om jouw bedrijf van goed naar geweldig te brengen. In feite zijn we zo zeker van ons vermogen om jouw bedrijf te veranderen dat we je niets in rekening brengen voor de coaching als je niet tevreden bent met de resultaten aan het einde van een periode van 17 weken aaneengesloten coaching. 

Wereldrijkdom door herscholing van ondernemers.’ Deze visie draagt ActionCOACH trots uit. Met als doel ondernemers te laten proeven en genieten van de welvaart die vaak al in hun bedrijf aanwezig is, maar nog niet ‘ontgrendeld’ is. ActionCOACH is nummer 1 in zakelijke coaching en aanwezig in meer dan 80 landen.

Wij maken gebruik van tools en technieken die de prestaties van bedrijfsvoering verbeteren. Met een uitgebreid arsenaal aan business tools helpen wij je om jouw bedrijf te laten groeien. We helpen KMO-ondernemers met een bewezen aanpak voor duurzame bedrijfsgroei met meetbare resultaten.

Onze primaire focus is ‘tijd, team en geld’, dit zijn immers de zaken die de meeste ondernemers willen verbeteren.

Kiezen voor ActionCOACH is kiezen voor een revolutionair concept voor ondernemers:

 • betaalbare en eenvoudig te implementeren strategieën voor jouw bedrijfsopbouw;
 • één-op-één aangeboden;
 • of in een kleine groepssetting met de focus op leren en interactie.

ActionCOACH kent een mooie groeicurve. Het wereldwijde netwerk van gecertificeerde en ervaren ondernemingscoaches is toonaangevend in de categorie business coaching.

Kurt Vervloet, de drijfveer achter succesvolle ondernemers

Kurt Vervloet heeft zelf een rijke carrière van 22 jaar als leidinggevende in KMO’s en in internationale organisaties achter de rug. Hij besloot zijn succeservaringen te bundelen en schoolde zich om tot een gecertificeerde, gekwalificeerde en ervaren ActionCOACH business coach die resultaten boekt.

Nu helpt hij gedreven en energieke ondernemers en leiders om hun winst te vergroten, meer tijd vrij te maken en een beter team op te bouwen, zodat hun bedrijf beter en efficiënter werkt en ze uiteindelijk een bedrijf opbouwen dat kan werken zonder hun dagelijkse aanwezigheid of betrokkenheid.

Kurt weet maar al te goed dat het de meeste ondernemers niet aan passie of zakelijke ideeën ontbreekt. Maar een gebrek aan zakelijke vaardigheden is waar het schoentje wringt. Niet weten wanneer iets te doen en wat te doen. Dit belemmert de vooruitgang en groei van je bedrijf.

Als ActionCOACH is Kurts aanpak gericht op actie. Samen met jou pakt hij zaken daadwerkelijk aan, implementeren jullie ideeën en richt jij je als ondernemer op die zaken waar je anders niet aan toekomt.

Omdat uiteindelijk alleen actie tot resultaten leidt.

Kurt Vervloet Business Coach

Zijn carrière als ActionCOACH heeft al veel succesverhalen opgeleverd. Wat zeggen tevreden klanten over Kurt en zijn werkmethode?

 • "Ik zou Kurt absoluut aanraden aan andere bedrijfsleiders. De enige voorwaarde is dat ze effectief bereid zijn om heel hard te werken aan hun firma."
 • “Door de coaching is onze omzet maal 3 gegroeid. En dat is niet slecht!"
 • "Het leukste van de coaching was dat we meer ontspanning en vrije tijd kregen.”
 • "Wat mij heeft overhaald is vooral de structuur en de 90 dagen planning. De dagdagelijkse planning en de inzichten die je hierdoor krijgt.”
 • “Leuke, motiverende en praktijkgerichte workshops voor mensen die willen groeien als mens en ondernemer."

Meer succesverhalen lezen? Klik hier voor alle testimonials.

Je kan bij Kurt terecht voor:

Kurt heeft een helikopterview en maakt samen met jou komaf met struikelblokken en bottlenecks in jouw onderneming. Zoals het een uitmuntende business coach betaamt, zal hij je altijd de waarheid vertellen, zelfs als je die niet wilt horen.

Maak gebruik van zijn kennis en ervaring om jouw doelen te bereiken.

Blijf jouw concurrenten altijd een stapje voor.

Tijd voor actie. Tijd voor ActionCOACH.

Klaar voor een eerste strategiesessie?

Boek jouw vrijblijvend kennismakingsgesprek hier:

Boeken