3 EIGENSCHAPPEN VOOR SUCCESVOLLE ONDERNEMERS

4 / 11 / 2020

Train niet alleen je eigen team op vlak van sales, maar train ook je klanten!

Een ondernemer kan zijn gemiddelde ‘waarde per verkoop’ vergroten door zowel zijn eigen team als zijn klanten te trainen. Eén van de meest krachtige tools is dan ook het verkoopscript waarover een verkoper beschikt. Dit helpt bij het vergroten van de sales conversie en het verbeteren van de customer service.

Er wordt veel gedaan aan het analyseren van de persoonlijkheidskenmerken van succesvolle entrepreneurs

Sommigen blijken extravert te zijn. Anderen zijn dan weer introverte mensen. Sommigen neigen meer naar rechts, anderen naar links. Sommigen spenderen uitbundig hun geld. Anderen zijn zuinig en nemen minder risico’s.

Deze grote diversiteit kan leiden tot de conclusie dat er geen gemeenschappelijke persoonlijkheidskenmerken zijn onder succesvolle ondernemers. In dit artikel gaan we niet proberen te begrijpen wie ze zijn, maar gaan we kijken naar wat ze exact doen.

1) Succesvolle ondernemers lezen boeken

Klanten van het ActionCOACH Business Coaching-programma weten dat het lezen van boeken, het luisteren naar podcasts en audio books, of het verkrijgen van informatie via webinars, masterclasses of seminars een belangrijk onderdeel is van het ondernemerschap.

Het is belangrijk om consistent te zijn in je leerpatroon en slimme ideeën van andere mensen te gebruiken en te implementeren in hun eigen bedrijf. Je hoeft het warm water toch ook niet zelf uit te vinden?

2) Succesvolle ondernemers sluiten zich aan bij de masterminds

Bij gebrek aan een raad van bestuur gebruiken succesvolle ondernemers vaak een peer board om een extern perspectief te verkrijgen en hun zakelijke best practices te delen. Aanvankelijk gepopulariseerd door Napoleon Hill in het boek ‘Think & Grow Rich’, verzamelt een succesvolle ondernemer een kleine groep gelijkgestemden om als elkaars bestuur te fungeren. Deze groepen worden de levenslijnen voor ondernemers wanneer ze grote beslissingen nemen in hun zakelijke en persoonlijke leven.

3) Succesvolle ondernemers stellen vragen

De karaktereigenschap waardoor succesvolle ondernemers geneigd zijn business books te lezen en lid te worden van groepen met andere ambitieuze ondernemers, zogenaamde peer groups, is hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Ze hebben een enorme honger naar kennis.

Hoe succesvol ze ook zijn, ze raken nooit helemaal verzadigd. Het zal je misschien verbazen om geen cliché eigenschappen van succesvolle ondernemers te zien in dit artikel. Veel ondernemers zijn natuurlijk ook actiegericht, competitief, vasthoudend, enz.

Maar al die gemeenschappelijke persoonlijkheidskenmerken beschrijven wie ze zijn. In dit geval keken we naar wat ze doen. Actions are the measure of a person: acties zijn de maatstaf voor wie een iemand is.

Als ActionCOACH help ik je graag om deze eigenschappen toe te passen.

Boek een GRATIS sessie